ReportatgesHola em dic Ivan

EL K-POP

El K-POP (pop coreà) és un estil de música de Corea del Sud. Normalment els grups solen estar formats per grups de nois i/o noies.
És una barreja de gèneres de música com: el hip-hop, el rap, el rock i R&B i música electrònica
Carasteristiques del KPOP
Hi han aproximadament 200 grups de nois i noies que produeixen cançons en Coreà.
En les cançons de kpop, el ball en els videoclips, és una cosa molt important pels de Corea del Sud.


Per veure alguns grups entreu en aquest link: http://listas.20minutos.es/lista/todos-los-grupos-kpop-359678/
Oscar, Derick i Adrià

EL ROBOT HUMANOIDE MÉS AVANÇAT DEL MÓN


SOPHIE, el robot humanoide més avançat del món, amenaça amb destruir i controlar la humanitat. És capaç de canviar d’expressió, mantenir una conversa, explicar la seva vida i mostrar empatia envers els altres. Aquest robot vol convertir-se en una persona humana real i poder estudiar, posseir el seu propi negoci, etc. Fins i tot, vol tenir una família.
El seu creador és en David Hanson. Afirma, que d’aquí uns anys no es podrà distingir un humà d’un robot.


QUÈ ÉS UN ROBOT HUMANOIDE?
Un robot humanoide és un robot dissenyat per assimilar el cos i els moviments d'un ésser humà.
Un disseny humanoide pot tenir fins funcionals, com ara la interacció amb eines i entorns humans. També pot ser creat per fins experimentals, com l'estudi de com caminem, o per a altres.
En general, els robots humanoides tenen un tors, un cap, dos braços i dues cames, encara que algunes formes de robots humanoides poden modelar només una part del cos, per exemple, de la cintura cap amunt. Alguns robots humanoides poden ser dissenyats per copiar els trets facials humans, com ara els ulls i la boca. Els androides són robots humanoides construïts per assemblar-se estèticament als humans. Els robots humanoides actualment són utilitzats com a eina en investigacions científiques.

CARACTERISTIQUES FÍSIQUES I EMOCIONALS:
En general les caracteristiques dels robots humanoides són “iguals” que les dels humans.


Mecanisme :
Sophia desafia el pensament convencional del que un robot ha de poseïr. Dissenyat per assemblar-se a Audrey Hepburn, Sophia encarna el clàssic de Hepburn: bellesa, pell de porcellana, un nas prim, pòmuls alts, un somriure intrigant, i els ulls profundament expressius que semblen canviar de color amb la llum. Si alguna vegada hi ha hagut un robot elegant, aquest seria Sophia.

OLIMPÍADES EMM 2017
Aquest any 2017, els professors de 1r d’ESO han decidit preparéssim unes olimpíades pels alumnes de 1r d’ESO per competir 1r d’ESO A, B i C.
Vam estar unes setmanes preparant-ho tot. A les classes de plàstica vam fer les medalles, les banderes i el logotip. També vam aprofitar les classes de música per fer l’himne. Els alumnes de 1r d’ESO B van decidir preparar-se una mascota per la desfilada del seu equip.
Les Olimpíades EMM es van celebrar el dia 17 de Març de 2017.
Hi van haver diferents esports com: salt d’alçada, salt de llargada, triple salt, colp bol, beisbol, llançament de vòrtex, llançament de pes, 100m i 4x100.
Van guanyar els alumnes de 1r B amb 7 medalles. Els segons van ser els alumnes de 1r A amb 5 medalles i, finalment, tercers 1r  C amb 4 medalles.

Vam fer unes petites entrevistes als alumnes que van participar i hi ha gent que va dir que s’ho va passar molt bé i que els hi agradaria repetir el proper any, però troben a faltar esports, com el futbol i el bàsquet.

Abril, Naiara, Judit

Nicolee , Erika & Yasmina .
MUSICAL·LY

Aquesta aplicació és molt coneguda a tot el món. Per qui no la conegui, és una aplicació en la que pots crear vídeos i amb la que et pots comunicar. Però la versió oficial es va publicar a l’agost.

Els usuaris poden crear vídeos de 15 segons escollint una cançó fent servir diferents opcions de velocitat o efectes. Els usuaris del Musical.ly es poden conèixer com “musers”.

Al juliol de 2016, Musical.ly tenia més de 90 milions d’usuaris i una mitjana de 12 milions de vídeos nous cada dia. Al cap d’un temps, li van afegir el Live.ly que consisteix en que la gent fa directes mundials (pot entrar tothom si ets públic).

Persones que s’han fet famosas gràcies al Musical.ly: Lisa&Lena, Baby Ariel, Loren Beach…Oscar i Adrià

PREFERÈNCIES ESPORTIVESCadascú té el seu esport preferit. A continuació us presentem els esports i les preferències que tenen els alumnes de primer d’ESO!


ZUMBA


El zumba és una modalitat esportiva creada el 1994 pel ballarí Beto Pérez. Consisteix en una activitat cardiovascular que combina exercicis de tonificació amb passos de balls llatins. Les coreografies estan basades en passos senzills i repetitius.
HI HAN DIFERENTS TIPUS DE ZUMBA:
Zumba Kids, Zumba Gold, Zumba Regina,  Zumba Basic, Zumba Step, Zumba Toning, Aqua Zumba, Zumba Sentao… entre altres.  En cada sessió de zumba es poden arribar a cremar de 50 a 300 calories.
Respecte els dinou alumnes que som al taller de periodisme, quatre d’aquest prefereixen el zumba abans que el futbol, el tennis o la natació.


FUTBOL
El futbol és un esport d’equip jugat per dos equips d’onze jugadors cadascun que consisteix a xutar una pilota, la cual ha d’entrar dins de la portaria del camp de l’equip contrari. El futbol és l’esport més popular mundialment.
Aquest esport, com molts altres, té unes regles que s’han de complir, perquè sinó, el jugador que les inclompeix queda sancionat. Algunes d’aquestes regles són:
 • No pots tocar la pilota amb les mans, només la pot tocar el porter. Aquest jugador és el responsable d’intentar interceptar les pilotes que l’equip contrari tira contra la seva porteria.
 • La pilota no pot sortir de les linies del camp, sinó és fora.
Nou dels alumnes prefereixen el futbol abans que el zumba, el tennis o la natació.


TENNIS
El tennis és un esport indivual (o jugat amb parelles) que consisteix a colpejar la pilota amb la raqueta i que aquella pilota toqui dins del camp del jugador (o jugadors). Si això passa es suma un punt al marcador del jugador que ha tirat la pilota al camp contrari.
Tres alumnes dels dinou alumnes consideren que prefereixen el tennis abans del futbol, el zumba o la natació


NATACIÓ
La natació és el mètode pel qual els éssers vius es desplacen a través de l'aigua amb un mètode que no implica simplement el caminar pel fons. La natació és una activitat recreativa i popular i és un esport competitiu. És una activitat física molt recomanable per a la majoria de les persones, però que requereix unes precaucions bàsiques.
Tres dels dinou alumnes prefereixen la natació abans que el futbol, el zumba o el tennis


Oscar, Derick i Adrià
CONSEQÜÈNCIES DE L’ESCALFAMENT GLOBAL SOBRE ELS POLS


L’escalfament global sobre els pols és un tema del que s’està parlant molt actualment, però què és i quines conseqüències són les que afecten els pols?
Què és?
L’escalfament global és l’augment de les temperatures del planeta Terra. Això és a causa, entre d’altres, per l’efecte hivernacle.
L’efecte hivernacle sempre ha existit però, a partir del segle vint, s’ha intensificat. Aquest efecte consisteix en què els rajos de Sol entren dins l’atmosfera i quan ho fan, aquests rajos reboten amb el sòl i després surten de l’atmosfera. Això era el que abans passava, perquè, actualment amb la contaminació els rajos de Sol quan s’acosten a l’atmosfera, un cop han rebotat contra la Terra, no poden sortir i reboten i tornen a la Terra per culpa de la contaminació.
Resultat d'imatges de efecte hivernacle
Fa temps es va fer el tractat de Kyoto on intentaven reduir la contaminació, i així l’efecte hivernacle, establint una taxa dels nivells de contaminació que podien superar cada un dels països i si passaven aquesta taxa, havien de pagar un impost. Després d’això els països van fer tractes i cada un podien comprar aquesta contaminació.
Una de les altres causes de la contaminació és l’emissió dels gasos de carboni a l’atmosfera que fan els vehicles que cremen combustible. Una forma de contrastar-lo és plantar més arbres o bé, fer servir cotxes elèctrics.
Resultat d'imatges de emissió de CO2
Barcelona va establir una llei: quan hi ha molta contaminació un dia només poden anar a Barcelona els cotxes amb matrícula parell i l’endemà els de matrícula senar. Això ho fan perquè es redueixi a la meitat l’emissió de diòxid de carboni.


Conseqüències sobre el nostre planetaLes conseqüències sobre el nostre planeta són:


Temperatures més càlides: L'acumulació de gasos contaminants fa que les temperatures augmentin cada vegada més i que els climes canviïn: això provoca sequeres i, a més, augmenta el risc d'incendis.
Tempestes més intenses: El fet que les temperatures siguin més altes fa que les pluges siguin menys freqüents, però que siguin més intenses; per tant, el nivell d'inundacions i la seva gravetat també aniran en augment.


Onades de calor més fortes: L'escalfament global del planeta produït per la crema accelerada de combustibles fòssils esgotables ha estat molt intens al Pol Nord. Això fa que el Pol Nord estigui avui molt més calent que fa cinquanta anys.


Desglaç de les glaceres: Els oceans amb temperatures més altes són els que fonen el gel dels casquets polars. Això significa que augmenta el nivell del mar.


Resultat d'imatges de desglaç dels pols
Huracans més perillosos: L'augment de temperatura del mar fa que els huracans es tornin més violents.


Canvi dels ecosistemes: Una temperatura més alta, menys precipitacions, sequeres i inundacions fan que el clima s'adapti a aquesta nova climatologia i, per tant, es produeixin canvis en la durada de les estacions.


Augment del nivell del mar: Com que els casquets es fonen, s'aboca moltíssima més aigua en els mars i oceans i, per tant, augmenta el nivell de la mar.


Mesures contra l’escalfament global


Gràcies a Déu, l’espècie humana està començant a agafar mesures contra la contaminació, però, massa tard. Hi ha tres mesures:


La captura de carboni
Una bona manera d'evitar que els gasos, com el diòxid de carboni, s’acumulin és conservar i plantar més arbres. Però, s’estan perdent molts arbres, sobretot en el tròpic. Els humans estem desforestant els boscos per a fer fusta i així fer mobles… També estem provocant molts incendis que cremen tots els arbres.


Fonts d’energia
Actualment s’estan fent sevir fonts d’energia renovables (que respecten el medi ambient). Però no sempre ha sigut així, abans (ara també però no tant) es feien servir combustibles fòssils com el petroli, el carbó i el gas natural (urani). Aquests combustibles fòssils són fatals per l’atmosfera.
Resultat d'imatges de fonts d'energia renovables
Acords internacionals
S’han fet molts acords internacionals per no contaminar tant, com el Protocol de Kyoto o la Cimera de la Terra.Lamia, Fàtima i Yasmina

YOUTUBERS
Els YouTubers són persones que treballen a una xarxa molt popular per Internet, YouTube. Apart de treballar, competeixen coses importants de la seva vida o també baixen vídeos de videojocs…
El 75% de persones que treballen a YouTube es dediquen a fer treure moltes rialles a milions de persones que s’ho passen malament, o també quant t’aburreixes. Hi ha que són d’humor, gameplays, altres de música; els cantants penjen els vídeos de la música per YouTube. Hi han bastants canals en aquest mar de vídeos però molt pocs arriben a tocar la fama, per exemple:
El més famós de YouTube, és Pewdiepie, que té més de 50 milions de seguidors.

El segon és com molts sabeu HolaSoyGermàn que compte amb 30 milions de seguidors.

I ElRubiusOmg, que compte amb més de 23 milions de seguidors i és el YouTuber més famós d’Espanya i el tercer de tot el món.


També el govern paga a l’empresa de YouTube i els de YouTube paguen a el youtubers.
Joel P


Stop motion lego


Avui us farem una reportatge sobre Stop motion lego.
És com un episodi de Lego que es stop motion. Per que funcioni es tenen que fer un foto i desprès moure una mica el Lego ho el que estiguis fet i anar repetint les vagades que volguis. Si vols que quedi millor tens que fer moltes mes fotos seguides i moure menus el ninot. Quant as acabat de fer les fotos tens que vaigarles a l’ordinador. Un cop a l’ordinador tens que ficar el temps de cada foto i si vols hi pots ficar complements d’internet, titulo…
Hi ha gent que penja vídeos a Internet com per exemple:
Lego Marvel | Thor's Hammer

Carnaval d'en Matafaluga ...


Paula Valls i Yousra

En aquest apartat t’ensenyarem idees per fer-te fotos originals...

Idea nº1 :

 • la primera idea és amb uns quants  globus agafats,del mateix color que la brusa o vestit.

Idea nº2:

 • la segona idea es embolicar-te amb llums petits. És a dir amb llums de Nadal  al voltant del cos.Idea nº3:

 • La tercera idea és agafar una flor amb la ma i posar-la davant de la cara o que s’enfoquí només la flor.

idea nº4 :

 • La quarta foto es tracta de amb un fons blanc agafar una càmera i fer veure que estàs fent una foto cap a un cantó.

idea 5:

 • La cinquena idea és amb 2 trenes i amb una amiga us poseu juntes mirant cap a derrera.

idea 6:

 • T'has de pintar les mans i estampar-les a les cames,i posar les mans mirant cap a munt.

LA ILÍADA I TAYLOR SWIFT


Avui explicarem la Ilíada utilitzant la baralla entre Taylor Swift i Kim Kardashian.Per posar-nos una mica en situació sobre la baralla faré un petit resum:Tot va començar en els VMA del 2009 quan kanye west va interrompre el discurs d’agraiment de Taylor Swift per haver guanyat el prèmi a millor video clip, dient que el premi se’l mereixia Beyoncé.


Després d’això tothom va començar a odiar a Kanye West perquè en aquella època Taylo Swift era ” l’American sweet heart “. A mesura que el temps va passar Taylor i Kanye van tornar a ser amics i es feien fotos junts a les gales. Però llavors, a l’any 2016, Kanye West va publicar la seva canço “ Famous “ i un dels versos deia “I feel like me and taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous ".Llavors Taylor Swift es va enfadar moltissim i per rematar-ho Kanye va publicar el videoclip on sortia ella i altre gent sense roba.


D’altra banda Kanye West i Kim Kardashian ( la seva dona ) van dir a varies entrevistes que Taylor estava avisada i que no sabien perquè s’havia enfadat tant. Llavors, en els Grammy 2016 Taylor Swift li va fer un “ shade” molt gran a Kanye en el seu discurs inssinuant que ella s’havia fet famosa sola. Després d’això, Kim Kardashian enfadadissima va publicar un video a Snapchat on aparexia Kanye west explicant-li a Taylor que faria i ella deia que li semblava bé i que li donava permis per fer-ho.

Finalment Taylor Swift va quedar com una falsa.
Primer de tot hèm de deixar clares algunes coses:

 • La Ilíada és un poèma èpic ( que relata les aventures d’un heroi ) greg.
 • Els deus gregs són despreciables, narcisistes, depressius i per res del món son models a seguir a diferència de la religió jueva-cristiana.

La ilíada es caracteritza per tenir una varietat molt ample de personatges:Raquel
HORÒSCOP

Capricorn:
Has d’intentar fer-te notar més, ja que ha arribat el moment de destacar i que els altres vegin tot el que vals. Tens bona sort amb les relacions personals, especialment amb els Lleó i els Aquari. El color de la sort vermell.

Lleó:
Aquesta setmana tindràs les coses més clares del normal. També t’adonaràs que estàs deixant enrere gent que ja no t’aporta res de bo. Tens sort amb l’amor el dia 8.

Cranc:
Aquests dies estàs molt xerraire. També trobaràs resposta a moltes de les coses que no t’agraden gaire de la teva vida. Serà important que et reuneixis amb els amics i la gent que t’estima ja que tots teniu coses a dir-vos. Tens molt bona sort en general.

Àries:
No et tanquis a nous punts de vista. Aquesta setmana t’adonaràs que anaves molt equivocat en un aspecte. Vigila amb xerrar massa d’assumptes personals perquè hi ha una persona que va explicant les coses de tothom. El color de la sort blau.

Peixos:
Hi ha una persona que et te fart, i ja és el moment de deixar-li les coses clares i distanciar-te d’ell/a. Tens bona sort amb els estudis i el divendres tindrà una bona noticia en això. El número de la sort és 9.

Taure:
Aquesta setmana necessitareu més carinyu de les persones que estimes, estàs una mica baix d’ànims. Però això fa que estiguis mes creatiu i estaràs molt pensatiu. Tens sort amb l’amor i sobretot amb els Capricorn.

Balança:
Sembla que els Balança xeferders i teniu moltes ganes de saber coses sobre la vida de moltes persones… Això de ser un detectiu t’aportaran una sorpresa. Vigila amb els estudis. Tens sort amb les relacions personals el dia 10.

Bessons:
Sembla que aquesta setmana estaràs mes poètic. Ho notaran molt els teus amics. També donaràs consells a tothom i els anirà molt bé... Però tu també necessitaràs que t’escoltin. Tens sort amb l’amor els dies 9 i 12.

Verge:
Si no t’atreveixes a fer tu el pas et perdràs una de les persones mes importants que tens en aquesta vida. Aquesta setmana els Verge intentareu ser més directes al veure grans canvis. El dia 9 tindràs una gran sorpresa.

Aquari:
Últimament esteu molt malastrucs. Si no creus en tu mateix no aconseguiràs el que vols. Tot i això, la sort està de part vostra en l’amor sobretot en els Lleó, tots els dies menys el dimecres. El numero de la sort és l’11.

Escorpí:
Sembla que aquesta setmana serà la teva setmana de sort. Tot i això tingues paciència. El teu dia de sort aquesta setmana és el 7.

Sagitari:
No tanquis totes les teves possibilitats a una sola opció, tens molt a guanyar aquesta setmana. Aquesta setmana serà molt important l’amistat i hi ha un amic que et sorprendrà. El número de la sort 5.Roger
                     LLOCS ABANDONATS DE TORELLÒ


Las serrases es un hotel que hi ha al centre del poble i esta abandonat:
Avans les serrases era un hotel vastant famos per els pobles del costat.
Era un hotel que hi ha nava bastanta gent.
I la causa de que tanquessin va ser que els propietaris tenien molts diners i  tenian molts deutes i emb els sentims que van arrivar a tenir molts sentim i sen vananar al carive .
 Desde fora
Desde dintre quan es abandonat:
Ara esta avandonat i i viuan ucupas i ara no es tant maco i esta tot sellat i no si pot entrar numes tenen la clau els policies.Albert i Erol.

REPORTATGE SOBRE EL MAL MOMENT DE FORMA DEL FUTBOL CLUB BARCELONA


El Barça està en el seu pitjor nivell de forma en un moment clau de la temporada. Primer de tot el Barça ha de remuntar un 4-0 impossible contra el París Sant Germain i té una copa del rei per disputar contre l’Alavés.
La lliga tampoc no és la millor part de Barça ja que ha d’atrapar el Reial Madrid i el proper cap de setmana ha de juga contra l’Atlètic de Madrid.
Luis Enrique continua fent canvis a l’onze titular variant sobretot el mig del camp per poder veure un millor rendiment a l’equip. Messi Neymar i Suarez no estan en el seu millor nivell de forma i això l’equip ho nota molt. Ahir diumenge l’equip va jugar contra l’Alavés i va guanyar 2-1. Al minut 80 tot apuntava que el partit acabaria amb un empat quan al cap d’uns minuts l’Alavés va cometre penal a Neymar i Leo Messi va transformar un gol que donava els tres punts al Barça.       


Aquí deixem els gols del Psg contra el Barça:


Noemí&Maria

HORÒSCOP

CAPRICORN:
Aquesta setmana seràs molt afortunat amb l’amor i amb els amics.
Ets responsable i et controles encara que no perdonis amb facilitat, ets intel·ligent i tradicional. La família i la música són les teves passions.
Ets compatible amb Taure, Càncer i Lleó.
Colors de la sort: Gris, marró i negre.
Números de la sort: 1, 8, 13, 19 i 26  


LLEÓ:
Aquesta setmana seràs molt afortunat amb els estudis i les amistats.
Ets creatiu i apassionat amb les coses que t’agraden. També ets alegre i humorístic, encara que algunes bromes no et surtin com t’esperes. T’agrada el teatre, les coses cares i els colors brillants.
Ets compatible amb Capricorn, Sagitari i Aquari.
Colors de la sort: Daurat, taronja, verd, blanc i vermell.
Números de la sort: 4, 10 i 22.


CRANC:
Aquesta setmana no serà la millor però els teus amics t’ajudaran.
Tens imaginació i ets de confiança. La teva alegria i la teva lleialtat t’ajuden a controlar la teva manipulació. T’agrada l’art i les feines de casa. L’aigua és el teu refugi.
Ets compatible amb Escorpí, Peixos i Verge.
Color de la sort: Blanc
Números de la sort: 2, 11, 20 i 25.


ÀRIES:
Aquesta setmana tindràs bona sort a l’escola i amb els familiars.
Ets valent, honest, optimista i segur, però ets impacient i tens mal geni. T’agrada anar amb roba còmode i ser el líder. Els reptes físics són la teva passió juntament amb els esports individuals.
Ets compatible amb Sagitari, Lleó i Balança.
Color de la sort: Vermell.
Número de la sort: 9.


PEIXOS:
Aquesta setmana penja una foto a l’Instagram segur que tindràs bastants likes!
Ets un expert en fer musicallys i ets molt savi. Et confies massa i ets poruc. T’agrada estar sol i dormir. No t’entusiasme gairebé res però la música t’ajuda a superar els entrebancs.
Ets compatible amb Càncer, Escorpí i Verge.
Colors de la sort: Lila, Violeta i el Verdós.
Números de la sort: 3, 12, 21, 30, 43 i 52.


TAURE:
Aquesta setmana seràs afortunat amb les amistats i l’amor.
Ets una persona de confiança, pacient i tossut. La teva mala sort té greus conseqüències però el teu gust per la roba i la música t’ajuda a superar-ho. Comprat uns bons pantalons i alguna persona és fixara amb tu. Evita el perill i no et deixis influenciar per ningú.
Ets compatible amb Verge, Capricorn i Escorpí.
Colors de la sort: Blau, Rosa i Verd.
Números de la sort: 6, 11, 20, 37 i 56.


BALANÇA:
Aquesta setmana seràs molt afortunat amb els estudis.
Ets cooperatiu, diplomàtic i sociable. La teva violència afecta a la teva vida personal però gràcies a la teva harmonia i la teva gentilesa t’ajuden a controlar-te.
Ets compatible amb Bessons i Àries.
Colors de la sort: Blau i Verd
Números de la sort: 15, 23, 42, 51 i 60.


BESSONS:
Aquesta setmana serà molt amigable i sociable.
Ets amable, curiós, adaptable, aprens ràpidament i tens moltes idees. Ets massa nerviós i indecís. No t’agrada estar sol, tancat o repetir massa les coses. En canvi tens un refugi entre els llibres i els viatges curts.
Ets compatible amb Balança, Aquari i Sagitari.
Colors de la sort: Verd i groc.
Números de la sort: 3, 8, 12 i 23.VERGE:
Aquesta setmana seràs afortunat econòmicament. Si tens Snapchat o Instagram penja alguna cosa i segur que et comenta algú inesperat.
Ets lleial, treballador, amable i pràctic. Ets molt tímid i et preocupes massa. T’agraden els animals, el menjar saludable i els llibres.
Ets compatible amb Taure, Capricorn i Peixos.
Colors de la sort: Blanc, Groc i Verd.
Números de la sort: 5, 23, 32 i 41.


AQUARI:
Aquesta setmana tindràs bona sort amb l’amor i les amistats.
Ets creatiu, independent, humanitari però distant amb algunes persones. T’agrada passar-t’ho bé amb els amics i lluitar per les coses que t’agraden. Passa més temps amb la persona que t’agrada.
Ets compatible amb Bessons, Balança i Lleó
Colors de la sort: Blau, Verd, Gris i Negre.
Números de la sort: 8, 13, 22 i 26.


ESCORPÍ:
Aquesta setmana se’t farà llarga però ho superaràs.
Ets valent i apassionat. Et costa confiar amb la gent però una vegada els coneixes hi confies plenament. T’agraden les bones amistats i que et diguin la veritat.
Ets compatible amb Taure, Cranc i Peixos.
Color de la sort: Verd
Números de la sort: 9, 18, 36, 54 i 72.


SAGITARI:
Aquesta setmana tindràs bona sort en l’amor i econòmicament.
Ets amable i tens un bon sentit de l’humor. Encara que a vegades facis promeses que no estàs segura de tirar endavant. Fas el possible per superar-les. T’agrada la llibertat i els llibres.
Aquesta tarda agafa un tassa de cafè/ xocolata i llegeix-te una bona novel·la d’aventures.
Ets compatible amb Àries, Lleó i Bessons.
Colors de la sort: Vermell, Lila, Rosa i Verd.

Números de la sort: 3, 12, 21 i 30


Aina i Raquel

#REALINFLUENCERS


Últimament tots els influencers es fan fotos amb una samarreta on posa: “I’m not a real influencer”. Des de que aquest “hashtag” es va publicar s’està tornant molt molt famós entre els instagramers.


I d’on surt #realinfluencers?


Doncs és una campanya creada per un grup de professors amb l’objectiu que els alumnes entenguessin que els influencers reals haurien de ser ells i no la gent que veuen a l’Instagram. També es vol fer entendre que la qualitat que més s’hauria de apreciar és la intel·ligència.


En la nostra opinió, ens sembla molt bé aquesta iniciativa sempre que recordem que ser influencer és una feina tan vàlida i respectable com la de professor, ja que de vegades pensem que no és una feina real i requereix un gran esforç. També volem ressaltar que si que hauriem de adimirar molt als nostres professors ja que ells son els qui  ens formen  eduquen.
Screenshot 2017-02-06 at 15.46.32.pngJoel Pujol i Erol Molera


Reportatge de la perdiu blanca i ermini:

Les perdius blanques tenen ales blanques, però el mascle té una taca negra a l'ull i els costats de la cua també de color negre. La resta del plomatge canvia de color segons l'estació. El niu és un forat a terra, recobert amb alguna herba, per això necessita que hi hagi prats, però també llocs on amagar-se. Hi pon 5 o 9 ous que són covats durant 7 setmanes. Els pollets esdevenen independents al cap de 10 o 12 setmanes. Els adults són gairebé vegetarians, mentre que els pollets es nodreixen principalment d'insectes, aranyes i caragols. Andorra, Àustria, el Canadà, la Xina, Finlàndia, França, Alemanya, Groenlàndia, Islàndia, Itàlia, el Japó, el Kazakhstan, Liechtenstein, Mongòlia, Noruega (incloent-hi Svalbard i Jan Mayen), Rússia, Eslovènia, l'Estat espanyol, Suècia, Suïssa, el Tadjikistan, el Regne Unit i els Estats Units son els països on es poden trobar aquest tipus d’animals.

L'ermini (Mustela erminea) és un carnívor. El seu pelatge canvia segons la temporada d’estiu i d’hibern. Dorm en caus sota terra i cacen en prats. És un carnívor amb la morfologia típica dels mustèlids, especialitzat en menjar petits vertebrats de sang calenta (preferentment mamífers de la mida d'un conill o més petits) que caça, sobretot, a la nit.

També menja ocells, ous, granotes, peixos, etc.

Les seves dimensions corporals són: de 18 a 26 cm entre el cap i el cos; la cua entre 6 i 10 cm. El pes és de 100 a 320 g.

Les femelles produeixen només una ventrada a l'any (composta per 4-9 cries de mitjana, tot i que pot oscil·lar entre 3 i 18). Les cries (cegues i cobertes d'un pèl blanc fi) neixen a l'abril o el maig després d'un període de gestació d'aproximadament 280 dies. Creixen ràpidament i són capaces de caçar amb la seva mare cap a la vuitena setmana d'edat. L'èxit reproductiu és molt dependent de la disponibilitat d'aliment.
Els seus depredadors son les guineus  (Vulpes vulpes i Vulpes cinereoargenteus), la marta nord-americana (Martes americana), la marta pescadora (Martes pennanti), el toixo americà (Taxidea taxus), les aus rapinyaires (Accipitridae) i, de vegades també, pels gats domèstics (Felis silvestris).Fet per: Biel, Aleix i Joan
Resultat d'imatges de perdiu blancaImatge relacionada
Resultat d'imatges de eudald sola

Resultat d'imatges de ermini animal
Chevrolet ZO6 Corvette 2017


El creador del Chevrolet Corvette z06 va ser Harley Earl.
Tots dos estan fets amb la mateixa fibra de carboni.
El Z06 i el cotxe de carreres C7.R es van fer amb un xassís tecnològic.El motor  és un V8 fet d’alumini, té una capacitat de 6.2L . Amb la base del cotxe l'Stingray, els Z06 i C7.R van ser creats en conjunt per ampliar els límits de complir més enllà de les expectatives. El Chevrolet Corvette és un cotxe esportiu fabricat per la marca nord-americana Chevrolet des de l'any 1953. És fabricat a les ciutats de Bowling Green, Kentucky, on també es troba el Museu Nacional del Corvette. Va ser el primer cotxe esportiu construït per Chevrolet.

preu del Z06: 85.713 €
preu del C7.R: No es ven ja que és un cotxe de carreres.


Aquest és el motor del cotxes.

Joel

COMPARACIÓN ENTRE TORELLÓ I SANT VICENÇ DE TORELLÓ

Hem demanat a els nens i nenes de la classe que preferien Torelló o Sant Vicenç de Torelló.

Un 10/17 han triat Torelló i un 7/17 han triat Sant Vicenç de Torelló. Aquí a sota hi ha la graella del que ha dit la gent:

Nom
Torelló
Sant Vicenç de Torelló
Àlex

x
Noemí
x

Raquel
x

Aina
x

Maria
x

Joel.P

x
Biel

x
Erol

x
Aleix

x
Roger

x
Albert
x

Joel.R
x

Francisco
x

Marc
x

Paula
x

Yousra
x

Joan

x


Aina & Maria VEXPERIMENT SOCIAL


Avui hem fet el mateix experiment que l’altre dia però a l’inrevés per comprovar si les noies érem hipòcrites. I efectivament sí.  Les noies han triat el noi amb abdominals i no el noi gras.


De les 27 noies que participaven 22 han triat al noi B i les altres 5 al noi A


Així que no només els nois promouen els estereotips socials. Les noies també. Cosa que els hi treu la raó al queixar-se, perquè fan el mateix.


Hem fet aquests dos articles perquè veieu que sent així de superficials acomplexem a la gent. De fet hem preguntat als nois i a les noies si els agradaria canviar alguna cosa del seu cos i un 17,4 %  dels nois i un 34,8 % de les noies de l’institut han dit que sí. Així que deixem de jutjar a la gent pel físic, la bellesa, l’alçada i jutgem més per com són.
Raquel&Noemí
ENQUESTE SOBRE ELS GUSTOS


Vam fer una enquesta als nens i nenes de 1r d’ESO per saber que preferien de les següents categories:


Un 43’13% dels nens i nens prefereixen els llibre d’aventures i un 3’2% prefereixen els llibres de por.Un 31’37% dels nens i nenes prefereixen les pel·lícules de comèdia i un 8’33% prefereixen les romàntiques.


Un 40% dels nens i nenes prefereixen el futbol i un 14% prefereix el basquet.


Un 42% dels nens i nenes prefereixen música i un 6% català.En general creien que la gent no te bon gusta a l’hora de triar les assignatures ja que Angles es la millor “per el nostre gust”

Aina & Maria
ElS ESTERIOTIPS CAP A LA DONA
Avui en dia la nostra societat ha millorat molt respecte el tracte a les dones, però des de que som petits ens bombardejen amb esteriotips sobre de la dona.


Un exemple són els concursos de bellesa: Les participants han de seguir unes normes, han de pesar tants quilos, han de portar vestits...etc. Això és una mala influència per les nenes que miren aquests programes per la televisió. Els i donen senyals que per arribar a la dona perfecta, cosa que no existeix, han de ser altes, primes, han de tenir pit i cul, han de ser guapes. Practicament com una nina Barbie. La Barbie ( la nina perfecta )
Un dels atres exemples són els Challenge: thigh gap challenge, belly button challenge, a4 challenge, kyle jenner challenge, and bulbpencil challenge.

A part dels estereotips sobre l’aspecte, també n’hi ha sobre la personalitat i vida amorosa  de la dona. Un dels exepmles per exelencia és el tipic comentari: aquesta dona és una puta perquè ha tingut molts nòvios. Però si el que te moltes relacions és un home és el puto amo.


També hem fet un experiment on hem mostrat aquestes dues imatges als nois de l’escolia hi els hem preguntat amb quina sortirien:


  

De 18 participants,16 han  triat a la noia de la dreta i ens han explicat que l’han triat perquè:
 • És més guapa
 • Perquè està prima
 • Perquè es senten atrets


També ens han dit perquè no trien a la noia de l’esquerra:


 • Perquè està gorda i un cos gras no és un cos bonic
 • Perquè si hagués de mantenir relacions sexuals amb ella m’axafaria.


Els altres dos participants han triat a la de la la esquerra perquè els ha semblat guapa i que no el hiimporta el cos perquè no és algo que sigui important per ells.Després d’aquest articile esperèm que us adoneu que la societat presiona a les dones perquè tinguin un cos perfecte i discriminen a les noies que no entren en aquest estandars. També volem que us adoneu que discriminant les noies gordes podeu provocar anorèxia i bulímia.


Fet per:Aleix,Joel R i Joan
DE LES COVES A LES CASES PASSIVES


Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Marta Mata de Torelló hem- fet una exposició que mostra l’evolució de les cases al llarg de la història.


El dia 21 de desembre, a l’IE Marta Mata, els alumnes de 1r d’ESO van fer la presentació del seu museu. Van estar treballant durant molt temps i al final van aconseguir fer maquetes i representa la historia de les cases.


Ens ha agradat molt aquest projecte perquè hem pogut treballar amb grup.


Passos:
Primer vam fer grups per buscar informació dels materials que estaven fetes les cases.
Després vam buscar informació sobre maneres d’estalviar energia en una casa i en vam fer una exposició oral.
En grups vam planificar com seria la casa i a continuació vam fer la construcció de la casa i  vam  planificar la construcció de l’exposició.
Finalment van venir els pares a veure l’exposició de les cases. De coves a cases passives


Fotografies de les cases de l’exposició:

Fet per: Àlex Loureda, Albert Mata i Biel Miranda


UNA SORTIDA A CASTELLFOLLIT DE LA ROCA


El 22 de desembre els alumnes de 1r d’ESO vam anar a Castellfollit de la roca.


El passat 22 de desembre els nois i noies de 1r d’ESO de l’IE Marta Mata de Torelló, a les 8:15, van agafar l’autobús per anar a Castellfollit de la roca.
Van anar-hi perquè estàvem estudiant les roques i la Laia, la professora de ciències, ens va explicar com era abans Castellfollit.Després ens van deixar visitar el poble i, un cop vist i sabent una mica més de coses sobre les pedres vam tornar a l’autobús. Vam anar a Olot a patinar en una pista de gel. Després de patinar una estona vam tornar a l’escola.


Ens va agradar molt visitar el poble i després, per acabar, una bona patinada!!!


PICT0005.JPGPICT0004.JPG


Fet per: Judith, Idoia i Alexandra

Critiquem a wuismichu i estem a

favor de dalasreview

Wismichu es un youtuber famós amb més de 5.000.000 subscriptors a YouTube.

Aquest youtuber es dedica a fer bromes amb altre youtuber anomenat AuronPlay, bromes tan pesades que fins i tot van treure del treball a un noi.

Unes de les seves noticies més conegudes amb més polèmica és la de que van tirar el regal dels seus fans. Ells, deien que els van robar però, si els haguessin robat els regals no creieu que els tindrien que reportar als lladres el primer dia si no la setmana següent?També van arruïnar un empresari Andalús que es dedicava a la carpinteria. Com? doncs van fer una broma telefònica que Wismichu inspira heli d'una bombona per fer-se passar per un nen i, amb veu de xiulet, diu: "Vull aquesta llenya per cremar la meva escola”. Desprès d’això molts fans van trucar aquest empresari fent que el empresari se li colepsés el telefon i no pogués vendre llenya.

El wismichu i el AuronPlay van revelar el numero de telefon i la direcció de en DalasReview. Dos dies desprès la gossa den DalasReview va ser glopejada per unes pedres que un fan de el Wismichu li va tirar. Casualitat no ho crec.

També uns quants dies desprès en Wismichu i L’AuronPlay acompanyades per unes quantes persones van anar a tira pedres a la casa de en DalasReview, fent així que una teule és trenques per la meitat  per una pedra que era bastant gran.
A Favor de dalasreview:


Nosaltres estem a favor de Dalasreview. Un altre youtuber que fa ressenyes de “fails” de l’arquitectura i altres coses més gracioses SENSE INSULTAR A GENT. A més, ell mateix desmenteix mentides com les de wismichu i AuronPlay. Un altre cas que es més recent es el de “Yao Cabrera” qui va fer “un experiment social” amb els seus fans dient que l’havien apunyalat per l’espatlla i “curiosament” la sang li sortia per la panxa.

VÍDEOS EXPLICATIUS:

Aixó no ho fem per per empiparvus entre vosaltre si no que ho fem per fer-us veure que hi ha gent que no canviara mai.Alexandra Medina i Jana Gallifa 28/11/2016
HAMZA ZAIDI

En Mohamed Hamza Zaidi és un actor de 19 anys (Va nèixer el 25 de març de 1997) que va néixer al Marroc però que actualment viu a Madrid amb els seus pares. En Hamza compte amb més de 1 milió de seguidors al seu instagram, on va començar a pujar “sketches” al 2013, i puja vídeos diàriament a les 3 de la tarda. Ha fet dues colaboracions, una amb la sèrie de “El Príncipe” i l’altre, amb una pel·lícula que es diu “La ignorancia de la sangre” totes dues, van sortir al 2014. Totes aquestes colaboracions es degut a que des de que tenia 11 anys fins als 14, va fer teatre, i això li ha ajudat molt a pujar a la fama. Ara mateix està molt feliç en com li està anant tot, i us el recomanem molt si voleu riure una estona. De segur que us alegra el dia.

Videos més famosos:

Frases famoses:
 1. “¿ki ti pasa?”
 2. “¡¿commmmo?!”
 3. “kibap para ti, kibap para mi”

XARXES SOCIALS:
Instagram: @hamzazaidi97
Twitter: @hamzazaidi97
Facebook: @hamzazaidi97
Youtube: Hamza Zaidi


Julios i Gerard

Mod Minecraft Education:

Minecraft education es un mod que permet als professors ensenyar de una manera mes divertida al seus al alumnes  així tenen ganes de apendre i a mes a mes de una manera mes divertida de el aprenentatge minecraft es un joc de supervivencia i si vols pots crear tot el que volguis em mode creatiu
hi han tots els materials de la escola ordinadors pissarres alumnes
escoles etc...


Jana Cocera i Lluc Merino

BLACK FRIDAY


El Black Friday consisteix en que les botigues fan rebaixes. Comença al divendres fins el diumenge. És una estrètegia perquè la gent comenci a comprar abans de les vacances de Nadal. Durant aquests quatre dies els centres comercials sempre estan plens de gent. El Black Friday aquí a Espanya ho van començar les botigues d’electrodomèstics, com MediaMark . Aquest any s’han incorporat les botigues de roba, sabates, joieries...

Nosaltres pensem que és una idea molt bona ja que anima a la gent a comprar roba o el que desitgi per un preu més barat. Tot i que ens enganyen, perquè ens diuen que fan fins i tot un 50% i en realitat fan el 20%, cosa que fan perquè vingui més gent a comprar.

28/11/16 Idoia Fernández
REPORTATGE: MOVIL “NO PUC VIURE SENSE TU”
Vam veure el reportatge que va fer 30 minuts: Mòbil “no puc viure  sense tu“.
Les avantatges que té el mòbil són que en un sol dispositiu pots fer fotos, veure vídeos, escoltar la radio, resoldre problemes matemàtics, trucar, xatejar, compartir fotos etc.., pots fer nous amics a traves de del movil o trobar parella.
Els inconvenients del movil són que: són la principal mort a les carreteres, t’aïllen del món i si estàs molta estona amb el movil pots acabar tenint miopia.
Els adolescents són els més enganxats al movil això fa que s'aïllin del món i no els i prestin atenció a les coses més importants. Els adolescents estan entre 2 i 5 hores al dia amb el movil. La majoria d’adolescents que miren molt el movil acaban tenint miopia.
LA NOSTRE OPINIÓ:

Nosaltres creiem que el màxim d’hores que és tindrien que estar amb el movil són 2 hores. I que els pares controlin més els seus fills i els hi facin un horari amb les hores que poden estar amb el movil.


Imatge relacionada

21/11/2016 Jana Gallifa i Lluc Merino
#mannequinchallenge #andyscoming

Últimament els dos “challenges” que s’han posat de moda són el “mannequin challenge” (repte del maniquí) i l’ “Andy is coming” (L’Andy està venint).

El “mannequin challenge” consisteix en que una persona grava a un grup de persones que estan literalment immòbils, d’aquí ve el nom de “mannequin”, ja que els maniquins no es mouen, clarament. La funció del càmera és anar girant per tota l’habitació i captar a totes les persones que hi són a dins sense que elles, no es moguin. I mentre grava, també hi posen una música a mode de ambient.

L’ “Andy is coming” consisteix en que unes persones fan la vida normal i la persona que grava diu:
-Andy is coming!!!-
I tothom cau al terra.
Aquest “challenge” ve de la famosa pel·lícula “Toy Story” de Disney. Ja que hi ha un nen que es diu “Andy” que és propietari de les joguines que hi surten, i cada vegada que ell no les veu, és mouen, i a l’inversa. I per això quan les joguines veuen que ve l’Andy, criden: -Andy is coming!!!- I llavors es quan es tornen a posar com joguines normals i sense vida pròpia.


#andyscomin


____________________________________________________________

14/11/2016 Ivet Rodríguez, Aina Granados i Nora Labrahini


Reportatge: Addicció a les xarxes socials

Què són les xarxes socials?
Les xarxes socials, són plataformes digitals on la gent comparteix publica o privadament imatges, interessos, idees…
Actualment molta gent està molt enganxada al mòbil, i, en general, a les xarxes socials com Musical·ly, Pinterest, Instagram,Snapchat,Twitter, Tumblr, Youtube, Skype, Facebook, Messenger, Ask, Google+, Tuenti, Spotify i Wordpress


La nostra opinió respecte al mòbil i les xarxes socials:

Nosaltres, creiem que la gent està molt enganxada al mòbil i a les xarxes socials, i això pot arribar a ser molt perjudicial per la salut, ja que hi ha gent que mira tant el mòbil que no vigila quan travessa al carrer, no vigila quan cuina…  Tot i això, també pot ser positiu estar tant viciat; les empreses que posen els anuncis a aquestes xarxes: Com que tothom està enganxat a les pantalles, si alguna empresa és llesta i posa el seu anunci en un d'aquests llocs, tothom que estigui en aquella pàgina el veuran, i per tant, promocionaran l'anunci.
Veient la part negativa, nosaltres recomanem que la gent es desenganxi una mica dels aparells tecnològics, i que els joves quedin més amb els amics físicament, i no a través de jocs o xats de xarxes socials.

________________________________________
DEBAT SOBRE LES ELECCIONS DELS E.E. U.U

Durant aquestes dues setmanes s’ha estat debatent el gran impacte de que Donald Trump sigui el nou president d’Estats Units.
El 9 de novembre de 2016 es va escollir al nou president d’Estats Units, on Trump va guanyar a Hilary Clinton per més de 50 punts.
Sobre aquesta noticia, el mon va entrar en shock i pànic ja que en Trump a fet campanyes de que tornaria als llatins als seus països natals, que faria un mur entre USA i Mèxic i que també que tornaria al país com els “vells temps” on “tot era millor”
Tant impacte ha fet que ja a 25 ciutats del país han començat a fer una rebelio i els que van votar a Trump ja s’han arrepentit de fer aquesta decisió.


Opinió personal:
Pensem que la gent no pensa en les consequencies de votar a una persona homofobica, racista ,masclista y moltes més coses. En fi, en Donald es una persona que nomes pensa per si mateix ( de fet utilitza els diners de les ONG com a personal). A més vol fer creure que el seu país serà millor però no, nomes farà que tornin un segle enrere, de veritat encara no creiem que un home que va començar a VENDRE CASES i que no te ni idea de política pot ser president d’un país tant important. La veritat no sabem com s’ho fa per enganyar a la gent i dir que el es millor que la Hilary, que es una persona que té més de 10 anys de política. Però, al menys, no esta tot perdut, ja que es president d’un país democràtic, no decidira tot ell sòl.  Personalment si no fan alguna cosa ( que ja estan recollint firmes perquè es retiri), el mon estarà pitjor del que estava.


Fet per: Alexandra Medina i Lluc Merino

13/11/2016 Paula Gea i Jana Gallifa
HATSUNE MIKU
Hatsune Miku es una cantant virtual japonesa,  gràcies a la veu de la qual Saki Fujita , podem gaudir de la primera cantant virtual.  El seu nom prové de la combinació de Hatsu (primer) Ne (so) i Miku (futur).
A més de la Hatsune Miku hi ha altres  cantants virtuals ara com: Rin and Len, Kagamine, etc...
El paquet de veu Hatsune Miku va ser desenvolupat per Crypton Future Media l'any 2007 pel sintetitzador Vocaloid 2, 3 i 4.
Poc després de la comercialització, els usuaris van començar a penjar vídeos amb les cançons creades pel programari.
El reconeixement i la popularitat del programari va créixer. Les cançons originals van ser escrites per usuaris que esdevenien populars i generaven il·lustracions, animacions en 2D i 3D, i remixos d'altres usuaris.
Només el 35% de la classe sap qui és la Hatsune Miku.
I només una persona de les que varem entrevistar va dir bé la pregunta de “que creus que son els cantants virtuals?”, la majoria va dir que era un concert que es feia a traves de internet.
És va fer tant popular que ha estat considerada la primera ídol virtual japonesa.
D’aquí poc, la Hatsune Miku farà un concert virtual a Barcelona.Alexandra Medina, Júlia Aranda, i Julios Leòn

ELS DELEGATS DE 1r D’ESO
Com es van presentar per ser delegats?

Els alumnes que volien ser delegats es van presentar, juntament amb el seu partit. Des de l’àrea d’anglès i català es van fer diferents activitats per preparar un discurs.
A anglès, es va preparar dos pòsters per presentar davant de la classe.
A català, es va fer un discurs.
El dia 20 d’octubre, els candidats a delegats van fer el discurs davant de la classe.

Com els vam votar?

El divendres 21 d’octubre a l’hora de tutoria, en una papereta vam marcar els dos candidats que volíem que guanyés. Ens cridaven per ordre de llista per anar a votar.
Al final de que tothom hagués votat, es va fer el recompte.
A cada classe  va sortir un delegat i un subdelegat.

ENTREVISTA  A DELEGADA

 Aina Vallés 1r ESO A

 • Perquè t’has presentant per delegada/ delegat?
Perquè hi ha algunes coses que bull canviar, i d’aquesta manera ho podria aconseguir amb les meves propostes.   

 • Perquè creus que la classe t’ha votat?
Perquè ja havia set delegada i tinc més experiència, i tinc bones propostes.

 • Quines idees tens per millorar la classe?
    Posar paper al lavabo, un ambientador als vestidors, noves reixes a les porteries, escoltar musica, unes colònies guais i  anar al lavabo a classe.

 • Com et sents al ser delegat/subdelegat?
Molt afortunada de que la classe m’hagi votat.

 • Com creus que la classe s’ha sentit al veure que tu erets el delegat?
Bé.
 • T’ha fet gràcia al sortir delegat/ delegada? Com t’has sentit?

 • Creus que millorara la classe sent delegat?
Segurament sí amb les propostes que em donat l’Àxel i jo.

ENTREVISTA  A SUB-DELEGADA

   Maria Valient 1r ESO B

 • Perquè t’has presentant per delegada/ delegat?
Perquè vull fer el més possible per què els meus  companys siguin escoltats.

 • Perquè creus que la classe t’ha votat?
Bueno, en realitat no se si és per el discurs que vaig fer o per com sóc.

 • Quines idees tens per millorar la classe?
De moment.. tinc idees per les castanyada i nadal, coses que ens facin gracia com espectacles o així, basicament coses que no ens enganxin massa per sortir del horari.

 • Com et sents al ser delegat/subdelegat?
Doncs bastant bé.

 • Com creus que la classe s’ha sentit al veure que tu erets el delegat?
Jo crec que be, però potser a alguns els a molestat una mica però, es el que toca.
 • T’ha fet gràcia al sortir delegat/ delegada? Com t’has sentit?
Sí molt

 • Creus que millorara la classe sent subdelegat?
Jo espero que si, que poguí millorar en algú.

ENTREVISTA A DELEGAT
Nil Montero 1r ESO C

 • Perquè t’has presentant per delegada/ delegat?
Des de que vaig arribar a aquesta escola he volgut tenir una responsabilitat, i crec que sent delegat puc ajudar a aquesta escola.
 • Perquè creus que la classe t’ha votat?
Jo crec que la classe m’ha votat, tinc alguna cosa per la que m’han votat.
 • Quines idees tens per millorar la classe?
Que a la classe no hi haguessin tants conflictes, perquè sempre hi han agut molts conflictes, i m’agradaria solocionar-los. Que les festes fossin més de la nostre edat i no tant infantils.

 • Com et sents al ser delegat/subdelegat?
Em sento amb una responsabilitat que haig de complir, i ho faré el millor possible. I em sento molt eufòric.

 • Com creus que la classe s’ha sentit al veure que tu erets el delegat?
No estava molt sorpresa la classe, ja que molts van botar per mi.
 • T’ha fet gràcia al sortir delegat?
Si molta

 • Creus que millorara la classe sent tú el delgat?

Espero que sí.
Jana Cocera, i Ada Sadurní
La Castanyada
Fa una setmana va ser la Castanyada. Per cerebrar-la, al dijous a la tarda els alumnes de cicle superior i els alumnes de 1r d’ESO, van fer un espectacle de Body Percussion però només per els pares de 1r d’ESO perquè en aquest cas, els pares de cicle superior ja vindrien l’endemà.

El divendres al matí, els alumnes de 1r d’ESO, vam anar al castell dels Moros a fer una gimcana fotogràfica a on vam fer grups de tres persones i cada grup tenia una càmera/mòbil per fotografiar les fotos que ens deien. Vam esmorzar i vam tenir una estona lliure i llavors vam fer la gimcana.
També ens van portar castanyes!Ens vam cansar moltíssiiiiim! Però va estar divertit i ens ho vam passar molt bé!

A la tarda, els alumnes de parvulari i els de primària, van fer els seus espectacles, danses… De la Castanyada per els pares de l’escola.

                                       
Gerard Capdevila, 24-10-2016
PARKOUR
El parkour el va crear en Raymond Belle que el va posar en práctica amb els seus amics. Es va crear els finals dels anys 80; A frança. Es va posar de moda un any després ( el final dels anys 90 ). El parkour es fa servir per passar d’un lloc a un altre sense necessitat de donar tota la volta. Es práctica en zones urbanes.  les normes del parkour són que en el parkour de veritat no hi han normes. L’única norma que tens de seguir és escoltar el teu cos i cor, i no deixar que l’altre gent et domini. En alguns llocs ensenyen parkour però el parkour que surt del cor no és lo que es fa avui en dia. Aqui he deixat uns videos de parkour realitzat per unes persones famoses:

EL PARKOUR SERVEIX PER FER ESPORT LLIURE I PASSAR-HO BÉ. NO DEIXIS DOMINAR-TE  AMB AQUEST JOC / ESPORT. AQUEST JOC SERVEIX PER DIVERTIR-TE!!!

posdata: aquest joc és molt important per mi i no m’agradaria veure mai algu ríen-se de una persona perquè no en sap.


_____________________________________________________________________________
I
vet, Jana i Lluc (7-10-2026)
Reportatge portàtils: Un innovador mètode d'ensenyament


Aquest any, moltes escoles com l’Institut Escola Marta Mata, han començat a utilitzar aquest nou mètode de treball, que consisteix en deixar els llibres de text i passar-se a la tecnologia utilitzant ordinadors, ja que segons els especialistes, és millor a l’hora d’aprendre i de treballar en grup. Tots els nens i nenes de 1r d’ESO estan molt emocionats per aquest canvi tan radical i  tenen moltes ganes de treballar amb ells.
El tipus d'ordinador que tenim, es diu ChromeBook. Està fabricat per Google. L'ordinador, ens permet una cosa que amb els llibres és impossible: Treballar compartit. Amb ordinador és possible, ja que potser no ets físicament davant de la persona, però si que hi pots estar virtualment i això va bé perquè així pots fer treballs de més d'una persona sense estar cara a cara. També ens permet fer recerques i espavilar-nos més que sí només tinguéssim llibres, ja que en els llibres ja hi ha tota la informació que la Generalitat creu necessària, i en l’ordinador t’has d’espavilar a buscar la informació que necessites per a fer algun projecte i/o treball oral. Fem servir el Chromebook per estudiar. Els llibres estan al Google Classroom i tots els documents que obrim i volem guardar es guarden automàticament al Drive i va molt bé que es guardin automàticament, ja que hi ha moltes vegades que no penses a guardar el document, i sí no es guardessin automàticament, més d’una vegada hauriem perdut la feina feta. Aquesta manera de treballar és diferent, i nosaltres creiem que és més pràctica que la tradicional, ja que ho tens tot en un sol dispositiu i ens agrada molt treballar així.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada